Piekarnik nagrzać na 180 stopni.
Wszystkie suche składniki (oprócz cynamonu) wymieszać i podzielić na 3 części.
Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z cynamonem.
Na spód małej, 23 cm tortownicy (wyłożonej papierem, a boki wysmarowane masłem i oprószone kaszą manną)- wysypać jedną część suchych składników, a na nią warstwę startych jabłek.
Na jabłkową warstwę ponownie wysypać drugą część suchych składników, ułożyć jabłka i zasypać ostatnią warstwą suchych składników.
Na wierzchu 'pokruszyć' (lub zetrzeć zamrożone na tarce) miękkie masło oraz posypać płatkami migdałowymi.
Piec przez 1 godzinę, aż wierzch się ładnie zarumieni.
Smacznego! :)
- Przepisy
0 komentarzy
Prosta szarlotka sypana z otrębami i kaszą manną [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.