Polędwicę z mintaja zamarynować w wyciśniętym soku z całej cytryny, startej skórce, soli oraz pieprzu.
Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno poszatkowaną cebulę, kiedy będzie miękka dodać sprasowany czosnek i chwilę podsmażyć, a następnie wlać wino i zagotować.
Przełożyć pomidory, doprawić suszoną bazylią, słodką papryką, solą oraz pieprzem, dodać ketchup, wymieszać i gotować- na małym ogniu bez przykrycia- przez około 5-7 minut, aż pomidory lekko zgęstnieją i uzyskają konsystencję sosu.
Na wierzchu pomidorowej pulpy ułożyć rybę i dusić- pod przykryciem, na małym ogniu- około 8-10 minut.
Smacznego! :)
- Przepisy
0 komentarzy
Cytrynowy mintaj duszony w pomidorach z bazylią [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.