Bakalie namoczyć w likierze pomarańczowym nakilka godzin. Mandarynki oczyścić ze skórki i zostawić je na jedną godzine by odrobinę podsuszyć lub rozgrzać piekarnik do 40 stopni z termobiegiem i podsuszyć około 20 min. Następnie roztopić na patelni masło z cukrem i skarmelizować. Dodać podsuszone mandarynki i smażyć z obu stron do złocistego koloru. Mandarynki przełożyć na arkusz papierowy. Do patelni na której podsmażały się mandarynki wykładamy bakalie razem z likierem.
Podsmażamy bakalie aż likier całkowicie wyparujeciągle mieszając. Miękkie masło ucieramy z cukrem do puszystości. Dodajemy po jednemu jajku ciągle mixując. Partiami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Opruszamy bakalie mąką i dodajemy do ciasta dokładnie łącząc składniki. Wykładamy ciasto do keksówki wysmarowanej masłem i opruszonej mąką. Na wierzch wykładamy skarmelizowane mandarynki. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni i pieczemy całość około 40-50 min do tzw suchego patyczka. Wykładamy na kratkę, obsypujemy cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku - najlepiej smakuje następnego dnia. Smacznego : )