Wszystkie składniki ( twaróg, jajka, śmietanka )powinny być w temperaturze pokojowej.
Ciastka zmiksować w malakserze. Powinna powstać konsystencja drobnego piasku.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki wsypać masę ciasteczkową ok. 1/4 wysokości. Za pomocą szklanki bardzo dobrze po ugniatać.
Jajka z cukrem i wanilią zmiksować. Dodać twaróg miksować tylko do połączenia składników. Następnie dodać śmietankę, kaszę manną i budyń. Starać się nie na powietrzacz sernika, miksując tylko do połączenia składników. Do każdej foremki z ciasteczkami wykładamy mase serową, do wysokości papilotki. Pod czas pieczenia serniczki lekko urosną a po upieczenia z powrotem opadną.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 150C i pieczemy ok.25 min. Upieczone serniczki studzimy przez 30 min. w lekko uchylonym piekarniku. Następnie studzimy przekładając na kratkę. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc. Zdejmujemy papilotki, dekorujemy owocami.
Smacznego.