Okrągłą tortownicę ze zdejmowaną obręczą o średnicy 18-20cm nasmarować tłuszczem.
Czekoladę drobno pokroić. Przesypać do miseczki, dodać cukier puder i miękkie masło. Wlać zagotowane mleko, dokładnie wymieszać składniki. Do przestudzonej masy dodać żółtka po jednemu, wmieszać do masy czekoladowej. Dodać mielone migdały, wymieszać składniki.
Białka z solą ubić na sztywną pianę. Niewielkimi partiami dodawać ubitą pianę z białek do masy czekoladowej. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do przygotowanej foremki. Piec w 180C ok. 40 min. Wyjąc ciasto z piekarnika, zostawić w foremce do całkowitego wystygnięcia. Ciasto powinno lekko opaść. Wyjąc ciasto z foremki za pomocą noża lub łopatki, oddzielić ciasto od foremki i usunąć obręcz. Ciasto udekorować owocami.
Smacznego.