Do miksera dodać mąkę, pokrojone w kostkę masło, sól, cynamon i cukier. Wszystko dokładnie zmiksować do otrzymania kruszonki. Następnie cienką strużką wlewać zimną śmietanke. Miksować do momentu, aż ciasto zacznie nabierać jednolitej konsystencji. Uformować w kulkę, zawinąć w folie spożywczą i wstawić do lodowki na ok. 30-40 min.
Schłodzone ciasto wylozyc na papier do pieczenia. Rozwałkować ciasto za pomocą walka oprószonego mąką na okrągły lub owalny kształt o grubości ok. 5 mm. Ciasto razem z papierem do pieczenia przełożyć na blache. Ricotte równomiernie rozsmarować na cieście, pomijając brzegi. Wyłożyć wiśnie, obsypać cukrem trzcinowym. Boki ciasta zagiąć do środka i posmarować rozbełtanymi żółtkiem. Piec w 180C ok. 35-45 min. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego