Żelatynę podzielić na dwie części po 10 gr. Wsypać do dwóch pojemniczków i zalać mlekiem po 100 ml. w każdy.
Ser wymieszać z jogurtem, wanilią i miodem. Podzielić na dwie części i rozłożyć do miseczek.
Maliny zmiksować i przetrzeć przez sito. Do jednej z miseczek z masą serową dodać mus malinowy i dokładnie połączyć składniki.
Białka ubić na sztywną pianę, podzielić na pół i lekko mieszając dodać do miseczek z masą serową i malinową.
Żelatynę z mlekiem podgrzać tylko do momentu, aż się rozpuści. Nie gotować!! Obie porcje rozpuszczonej żelatyny dodać do miseczek z masą serową i malinową. Wymieszać. Wykładać do pucharków lub słoiczków na przemian 2 łyżki masy śmietankowej a na nie 2 łyżki malinowej. Wstawić do lodówki na ok. 3 godz. lub całą noc. Udekorować malinami.
Smacznego.