Białka ubić dodając sok z cytryny na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier kokosowy. Dodać stopniowo mąkę migdałową i esencje migdałową delikatnie wymieszać. Ciasto owinąć w folie spożywczą, nadając kształt podłużnego cylindra. Wstawić do lodówki na ok. 2 godz. lub całą noc. Masa powinna dobrze stężeć. Ciasto podzielić na ok. 20-25 równych kawałków. Każdy kawałek obtoczyć w cukrze pudrze. Blachę wyłożyć matą sylikonową lub papierem do pieczenia. Ciastka wykładać w niewielkich odstępach od siebie, lekko spłaszczając. Piec w 160C ok. 16-18 min. Całkowicie wystudzić i przełożyć na kratkę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Smacznego.- Przepisy
0 komentarzy
Włoskie ciasteczka migdałowe - mega pyszne [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.