Przygotowanie ;
Obrane orzechy i czekoladę posiekać na mniejsze kawałki, gruszki po obraniu ze skórki pokroić w niedużą kostkę - odłożyć
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą, gładką masę, dodawać stopniowo po jednym całym jajku - ucierać
Mąkę przesiać z proszkiem, dodawać do utartej masy, miksować
Kawę rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, wlać do ciasta i dokładnie połączyć z masą
Przygotowane wcześniej orzechy i czekoladę oraz gruszki dodać i delikatnie wmieszać do całości
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, wyrównać ciasto ( jest gęste )
Piec w w 175 *C przez około 55 min., upieczone ciasto zostawić w piekarniku z uchylonym drzwiami przez około 10 min, a następnie wyjąć z formy i ostudzić. Udekorować :)
Obrane orzechy i czekoladę posiekać na mniejsze kawałki, gruszki po obraniu ze skórki pokroić w niedużą kostkę - odłożyć
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą, gładką masę, dodawać stopniowo po jednym całym jajku - ucierać
Mąkę przesiać z proszkiem, dodawać do utartej masy, miksować
Kawę rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, wlać do ciasta i dokładnie połączyć z masą
Przygotowane wcześniej orzechy i czekoladę oraz gruszki dodać i delikatnie wmieszać do całości
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, wyrównać ciasto ( jest gęste )
Piec w w 175 *C przez około 55 min., upieczone ciasto zostawić w piekarniku z uchylonym drzwiami przez około 10 min, a następnie wyjąć z formy i ostudzić. Udekorować :)