Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj serek i pokrojone masło. Całość zagnieć, zawiń w folię i włóż do lodówki na 1 godzinę. Blat oprósz mąką połóż ciasto i rozwałkuj. Z ciasta wycinaj koła ( dobrze jest jeszcze rozciągnąć ciasto w dłoniach) na środku umieść około pół łyżeczki powideł. Zlep jak pieroga i dociśnij widelcem pozostawiając ślady ząbków. Posmaruj rozkłóconym jajkiem z mlekiem i posyp odrobiną cukru. Ciastka poukładaj w foremce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180*C (dolna grzałka i termoobieg) na15 minut.
* Zamiast posypywać ciastka cukrem po upieczeniu możesz je oprószyć cukrem pudrem.
- Przepisy
0 komentarzy
Babcine ciasteczka z powidłami - są mega smaczne [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.