Kromki chleba od wewnętrznej strony należy posmarować musztardą (15 sekund). Następnie położyć dwa plasterki mozzarelli (20 sekund), plaster bekonu (10 sekund), listki roszponki (które posypujemy szczyptą gałki) (20 sekund) i ponownie dwa plasterki mozzarelli (20 sekund). Zewnętrzne strony kromki smarujemy oliwą z oliwek (20 sekund). Całość lekko przygniatamy (5 sekund). Tak przygotowaną kanapkę umieszczamy na rozgrzanej patelni grillowej z dodatkiem oliwy z oliwek i smażymy z każdej strony na złoto (ok. 3 minuty).
Taki zestaw robi się szybko (w mniej niż 10 minut) i jak dla mnie jest to śniadanie idealne (szybkie, na ciepło, smaczne i daje kopa!).
- Przepisy
0 komentarzy
Grillowana kanapka i koniec z nudnymi śniadaniami [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.