Przepis na naleśniki:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy do niej mleko, jajko oraz szczyptę soli. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy, bez grudek. Następnie na rozgrzanej i nasmarowanej olejem patelni, smażymy na leśniki (ok. 2 minuty na każdą stronę). Po usmażeniu naleśników przygotowujemy farsz.
Przepis na farsz:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Do cebulki dodajemy pokrojone w talarki pieczarki. Wszystko smażymy na złoto. Następnie na naleśniki nakładamy startą na grubych oczkach mozzarellę, łyżkę roszponki, łyżkę cebuli z pieczarkami i zwijamy w rulon. Postępujemy tak, aż do wyczerpania składników. Naleśniki możemy podsmażyć na patelni przed podaniem.
- Przepisy
0 komentarzy
Naleśniki z mozzarellą i roszponką - smakują bosko [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.