Przepis:
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy ją do mięsa razem z musztardą. Całość dokładnie mieszamy i przygotowujemy trzy kotlety.
Przygotowane kotlety odkładamy na ok. 20 minut do lodówki. Po tym czasie, rozgrzewamy oliwę na patelni grillowej i smażymy ok. 3 minuty z każdej strony. Kotlety przyciskamy łopatką do patelni, aby dokładnie się przypiekły. Po usmażeniu, kładziemy na wierzch kotleta plaster sera i trzymamy pod przykryciem ok. 1 minuty na małym ogniu. Następnie ściągamy kotlety z patelni.
Bułki rozcinamy i od wewnętrznej strony nakładamy sos, następnie roszponkę, kotleta z serem, pomidora, ogórki i przykrywamy górna częścią bułki.
Świetnym dodatkiem do burgerów będą frytki (steak fries).
- Przepisy
1 komentarz
Burger z polskiej wołowiny - to dopiero smakuje [PRZEPIS]
KOMENTARZE (1):
- smakosz piątek, 29 styczeń 2016 o 15:20 0 0 200g wołowiny, to ilość na jednego prawdziwego burgera...