Przepis:
Pomidory musimy sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Następnie kroimy je w grubą kostkę (nie musi być idealna). W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek - smażymy do zarumienienia. Następnie dodajemy pomidory, wszystkie przyprawy i smażymy je od czasu do czasu mieszając przez ok. 10-15 minut. Po tym czasie (przy użyciu blendera) miksujemy pomidory na gładki sos. Na koniec ewentualnie doprawiamy do smaku. Gotowy gorący sos przelewamy do wyparzonych słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 10 minut. Po tym czasie słoiki odwrócone do góry dnem pozostawiamy na ściereczce najlepiej na całą noc.
- Przepisy
0 komentarzy
Sos pomidorowy do pizzy (i nie tylko) [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.