Wykonanie:
Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. Gruszki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mus gruszkowy i jajko dodajemy do miski z suchymi składnikami. Gorzką czekoladę siekamy i dodajemy do masy. Miskę z masą odstawiamy na 30 min. Po tym czasie z masy formujemy kulki. Można delikatnie podsypać mąką owsianą jeśli masa jest nadal zbyt mokra. Kulki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i "rozpłaszczamy" je wnętrzem dłoni. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 20-25 min.
Smacznego :)
* Do ciastek można dodać również szczyptę cynamonu, kardamonu lub przyprawy korzennej.
- Przepisy
0 komentarzy
Dietetyczne Ciasteczka owsiane z gruszką (bez mleka, bez masła, bez tłuszczu )
Brak komentarzy dla tego artykułu.