Składniki powinny być w temp. pokojowej, mąki połączyć z proszkiem i przesiać i odłożyć
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku, a potem dodać żółtko- utrzeć
Dosypać stopniowo zmieszane mąki- ucierać na wolnych obrotach lub mieszać drewnianą łyżką
Dolać mleko, mieszać az do połączenia składników, dodać kaszę, ocet i ostatecznie wymieszać delikatnie całość
Przełożyc do wysmarowanej foremki o średnicy 26 cm, na wierzchu ułożyc pocięte na pół śliwki
Piec w temp. 180*C przez około 40 min. do "suchego patyczka"
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku, a potem dodać żółtko- utrzeć
Dosypać stopniowo zmieszane mąki- ucierać na wolnych obrotach lub mieszać drewnianą łyżką
Dolać mleko, mieszać az do połączenia składników, dodać kaszę, ocet i ostatecznie wymieszać delikatnie całość
Przełożyc do wysmarowanej foremki o średnicy 26 cm, na wierzchu ułożyc pocięte na pół śliwki
Piec w temp. 180*C przez około 40 min. do "suchego patyczka"