Przygotowanie :
Pomidory obrać ze skóry i pokroić je dość drobno, papryki również
Imbir obrać i na mniejsze kawałki
Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę
Wszystko oprócz pomidorów wrzucić do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę wlewając pół szklanki oliwy
Przełożyć do dużego rondla i dusić około pół godziny, następnie dodać pomidory, cukier, pieprz, sól do smaku, zamieszać i dusić na niewielkim ogniu przez około 2 godziny, ja gotowałam krócej, ale często mieszałam
Wlałam wrzący przecier do słoików i pasteryzowałam około 5 min.
Pomidory obrać ze skóry i pokroić je dość drobno, papryki również
Imbir obrać i na mniejsze kawałki
Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę
Wszystko oprócz pomidorów wrzucić do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę wlewając pół szklanki oliwy
Przełożyć do dużego rondla i dusić około pół godziny, następnie dodać pomidory, cukier, pieprz, sól do smaku, zamieszać i dusić na niewielkim ogniu przez około 2 godziny, ja gotowałam krócej, ale często mieszałam
Wlałam wrzący przecier do słoików i pasteryzowałam około 5 min.