Ciasto rozwałkowujemy, wylepiamy nim wysmarowaną tłuszczem blaszkę o wymiarach 25cm
Pieczemy do zarumienienia w temp. 180 *C
Umyte warzywa kroimy w cienkie plastry ( u mnie ciut za grube ), parzymy kolejno w posolonym wrzątku, osączamy i układamy na podpieczonym blacie.
Zalewamy śmietaną z jajkiem i pokrojoną drobno bazylią
Pieczemy do ścięcia śmietany
Pieczemy do zarumienienia w temp. 180 *C
Umyte warzywa kroimy w cienkie plastry ( u mnie ciut za grube ), parzymy kolejno w posolonym wrzątku, osączamy i układamy na podpieczonym blacie.
Zalewamy śmietaną z jajkiem i pokrojoną drobno bazylią
Pieczemy do ścięcia śmietany
Składniki na ciasto:
- jajko
- 20 dag mąki
- 8 dag zimnego masła
- sól
- łyżka zimnej wody
Taka tarta może być daniem obiadowym dla wielu osób.