Jajka utrzeć z cukrem
Dodawać stopniowo mąkę, ucierać
W trakcie dodawania mąki wlewać po 1/4 szklanki wody i ciągle ucierać ciasto
Dodawać stopniowo olej i proszek do pieczenia, nadal ucierać
Utartą masę przelać do wysmarowanej blaszki o wymiarach 35 x 25 cm, ja ciasto upiekłam z połowy składników w prodiżu
Na wierzch ułożyć połówki śliwek ( skórką do dołu ), piec w temp. 180-190 *C do zarumienienia
Czas pieczenia w prodiżu około 1 godz
Dodawać stopniowo mąkę, ucierać
W trakcie dodawania mąki wlewać po 1/4 szklanki wody i ciągle ucierać ciasto
Dodawać stopniowo olej i proszek do pieczenia, nadal ucierać
Utartą masę przelać do wysmarowanej blaszki o wymiarach 35 x 25 cm, ja ciasto upiekłam z połowy składników w prodiżu
Na wierzch ułożyć połówki śliwek ( skórką do dołu ), piec w temp. 180-190 *C do zarumienienia
Czas pieczenia w prodiżu około 1 godz