Wykonanie:
Do rondelka wlewamy wodę i podgrzewamy. Gdy woda zacznie wrzeć wysypujemy opłukaną na sicie kaszę. Opcjonalnie można dodać szczyptę soli do gotowania kaszy. Moc palnika zmniejszamy i gotujemy na małym ogniu, przez ok. 15 minut lub do momentu aż cała woda odparuje. Odstawiamy do przestudzenia.
Kaszę miksujemy blenderem na gładko. Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (oprócz orzechów) i miksujemy do połączenia się wszystkich składników.
Niewielką tortownicę o wymiarach 16 x 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę przelewamy do formy. Wierzch równamy i układamy na nim połówki orzechów.
Formę z brownie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180ºC i pieczemy przez ok. 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.
Smacznego :)
- Przepisy
0 komentarzy
Dietetyczne Brownie z kaszy jaglanej z jagodami goji i orzechami włoskimi (bezglutenowe)
Całość 1442,45 kcal
B [g] 66,45
W [g] 106,41
T [g] 77,07
W porcji ok. 120 kcal
B [g] 5,54
W [g] 8,87
T [g] 6,43
Brak komentarzy dla tego artykułu.