Żelatynę namocz w jak najmniejszej ilości wody, wymieszaj a następnie poczekaj aż spęcznieje. Rozpuść i przestudź. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno wymieszaj z serkiem i wlej żelatynę. Czekoladowe foremki powkładaj do papierowych papilotek. Na dno foremek włóż po 1 łyżeczce frużeliny. Krem przełóż do worka cukierniczego z końcówką "gwiazdka" i wyciśnij porcję kremu. Jeśli nie masz worka cukierniczego nakładaj porcje śmietany na dużą łyżkę a następnie małą łyżeczką delikatnie zsuń do foremki. Na wierzchu każdej babeczki ułóż po kilka jagód. Przechowuj w lodówce do 3 dni.
- Przepisy
0 komentarzy
Czekoladowe foremki z kremem i jagodami [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.