Opis wykonania:
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę najlepiej w dużej szklanej misce, mleko skondensowane podgrzewamy by było trochę ciepłe i mieszamy z masą żółtkową. Masę wstawiamy nad kąpiel wodną i ubijamy do lekkiego zgęstnienia masy około 10 - 15 minut, studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno, połowę jagód rozcieramy możemy wszystkie jednak ja lubię trafić w lodach na cały owoc :), mieszamy z masą i wlewamy do maszynki, ucieramy aż ostrze stanie.
Dla osób bez maszynki masę wstawiamy do zamrażalnika na 2 godziny po tym czasie wyjmujemy i miksujemy chwilkę by rozbić masę, wstawiamy ponownie do zamrażalnika tylko tym razem wyciągamy po godzinie i ponownie miksujemy, ponawiamy ponownie tym razem co 30 minut około 2 razy wtedy lody będą trochę kremowe ;)
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę najlepiej w dużej szklanej misce, mleko skondensowane podgrzewamy by było trochę ciepłe i mieszamy z masą żółtkową. Masę wstawiamy nad kąpiel wodną i ubijamy do lekkiego zgęstnienia masy około 10 - 15 minut, studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno, połowę jagód rozcieramy możemy wszystkie jednak ja lubię trafić w lodach na cały owoc :), mieszamy z masą i wlewamy do maszynki, ucieramy aż ostrze stanie.
Dla osób bez maszynki masę wstawiamy do zamrażalnika na 2 godziny po tym czasie wyjmujemy i miksujemy chwilkę by rozbić masę, wstawiamy ponownie do zamrażalnika tylko tym razem wyciągamy po godzinie i ponownie miksujemy, ponawiamy ponownie tym razem co 30 minut około 2 razy wtedy lody będą trochę kremowe ;)