Wykonanie :
Po upieczeniu biszkoptu (ja upiekłam we foremce z kominem ) należy przygotować mus truskawkowy
Do zmiksowanych truskawek (tyle truskawek , by po zmiksowaniu było około 1/2 szklanki musu ) dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki ciepłej wody -mieszamy
Dosypujemy 1/4 szklankę cukru i miksujemy ponownie - potrzebujemy na polanie biszkoptu prawie całą szklane musu
Biszkopt kroimy na pół i smarujemy ubitą śmietaną z cukrem pudrem
Polewamy po wierzchu tężejącym musem z żelatyną
Wierzch ciasta dekorujemy według uznania.
Po upieczeniu biszkoptu (ja upiekłam we foremce z kominem ) należy przygotować mus truskawkowy
Do zmiksowanych truskawek (tyle truskawek , by po zmiksowaniu było około 1/2 szklanki musu ) dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki ciepłej wody -mieszamy
Dosypujemy 1/4 szklankę cukru i miksujemy ponownie - potrzebujemy na polanie biszkoptu prawie całą szklane musu
Biszkopt kroimy na pół i smarujemy ubitą śmietaną z cukrem pudrem
Polewamy po wierzchu tężejącym musem z żelatyną
Wierzch ciasta dekorujemy według uznania.