Przygotowanie :
Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy tak , by swobodnie pokroić je na 6 części
Każdą część kroimy w środku tak jak na zdjęciu , by była częściowo połączona - wtedy będzie można przełożyć ( przewinąć ) je tak by po upieczeniu ciasta uzyskać w środku zagłębienie
Ciasto smarujemy jajkiem po brzegach , by dobrze się połączyło i "spiekło" , wierzch również - będzie ładne rumiane , środek ciasta nakłuwamy widelcem by nie wyrosło zbytnio
Przekładamy do nagrzanego piekarnika i w temp. 180 stopni C pieczemy do zarumienienia
Po upieczeniu studzimy
Śmietanę z 2 - 3 łyżkami cukru pudru bijemy na sztywno
Śmietaną smarujemy obficie zagłębienie ciastka , dekorujemy dowolnymi owocami , możemy polać tężejącą galaretką , posypać czekoladą.
Jeśli lubimy bardziej galaretkę niż śmietanę to można udekorować tężejąca galaretką i owocami , a nie śmietaną . Pomysłów może być wiele..
Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy tak , by swobodnie pokroić je na 6 części
Każdą część kroimy w środku tak jak na zdjęciu , by była częściowo połączona - wtedy będzie można przełożyć ( przewinąć ) je tak by po upieczeniu ciasta uzyskać w środku zagłębienie
Ciasto smarujemy jajkiem po brzegach , by dobrze się połączyło i "spiekło" , wierzch również - będzie ładne rumiane , środek ciasta nakłuwamy widelcem by nie wyrosło zbytnio
Przekładamy do nagrzanego piekarnika i w temp. 180 stopni C pieczemy do zarumienienia
Po upieczeniu studzimy
Śmietanę z 2 - 3 łyżkami cukru pudru bijemy na sztywno
Śmietaną smarujemy obficie zagłębienie ciastka , dekorujemy dowolnymi owocami , możemy polać tężejącą galaretką , posypać czekoladą.
Jeśli lubimy bardziej galaretkę niż śmietanę to można udekorować tężejąca galaretką i owocami , a nie śmietaną . Pomysłów może być wiele..