Obrany arbuz kroimy w kostkę, umyte pomidorki na połówki, fetę w małą kostki
Rzodkiewki w plasterki, paprykę w kostkę
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy listki bazylii, polewamy sosem z miętą i odstawiamy miskę na chwile do lodówki, by składniki się wystudziły
Przed podaniem na stół posypujemy sałatkę ziarnem sezamu.
Składniki na sos:
mięta
sok z cytryny
oliwa
miód
Kilka liści umytej, osączonej mięty siekamy, dodajemy do niej około 2 łyżek soku z cytryny, 2-3 łyżki oliwy i łyżkę miodu. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. polać sosem sałatkę.
Rzodkiewki w plasterki, paprykę w kostkę
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy listki bazylii, polewamy sosem z miętą i odstawiamy miskę na chwile do lodówki, by składniki się wystudziły
Przed podaniem na stół posypujemy sałatkę ziarnem sezamu.
Składniki na sos:
mięta
sok z cytryny
oliwa
miód
Kilka liści umytej, osączonej mięty siekamy, dodajemy do niej około 2 łyżek soku z cytryny, 2-3 łyżki oliwy i łyżkę miodu. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. polać sosem sałatkę.