Przygotowanie :
Jajka utrzeć dokładnie z cukrem, szczyptą soli, wlać olej - utrzeć razem
Mąkę, kakao, kardamon i sodkę wymieszać razem w osobnej miseczce
Obraną cukinie zetrzeć na tarce o średnich oczkach, czekoladę pokroić dość drobno
Do masy jajecznej dodawać na przemian olej i cukinię oraz stopniowo mąkę z dodatkami - dokładnie ucierać
Na koniec dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać łyżką potem wsypać jagody, ponownie wymieszać łyżką
Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki podłużnej o wymiarach 15 x 28 cm lub okrągłej o średnicy 24 cm
Piec w termoobiegu w 160 stopniach lub w 175 *C bez termoobiegu przez około 50 min.
Jajka utrzeć dokładnie z cukrem, szczyptą soli, wlać olej - utrzeć razem
Mąkę, kakao, kardamon i sodkę wymieszać razem w osobnej miseczce
Obraną cukinie zetrzeć na tarce o średnich oczkach, czekoladę pokroić dość drobno
Do masy jajecznej dodawać na przemian olej i cukinię oraz stopniowo mąkę z dodatkami - dokładnie ucierać
Na koniec dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać łyżką potem wsypać jagody, ponownie wymieszać łyżką
Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki podłużnej o wymiarach 15 x 28 cm lub okrągłej o średnicy 24 cm
Piec w termoobiegu w 160 stopniach lub w 175 *C bez termoobiegu przez około 50 min.