Przygotowanie :
Masło i cukier oraz dodaną szczyptę soli zmiksować lub utrzeć na gładką masę
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, migdałami i kaszą manną
Suche składniki połączyć z masą i zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 15 min., by lekko stwardniała
Na oprószonym blacie rozwałkować stopniowo ciasto ( ja z kulki odkrajałam płat grubości ciut większej niż 0.5 cm ) na grubość 0,5 cm
Używając dowolnych foremek wykrawać ciasteczka, można dowolnie ozdobić
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 *C do zarumienienia ( u mnie około 15 min.)
Masa podczas wykrawania ciasteczek robiła się miękka, ale to w niczym nie przeszkadzało. A powiem, że przez to nie miałam żadnych strat i do końca wykorzystałam ją do uformowania ciasteczek :) Polecam, by zrobić i upiec te ciasteczka wspólnie ze swoimi dziećmi.
Powodzenia :)
- Przepisy
0 komentarzy
Kruche malezyjskie ciasteczka suji - bardzo prosty PRZEPIS!
Brak komentarzy dla tego artykułu.