Przygotowanie:
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo olej, ucieramy
Dolewamy mleko, dosypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem - miksujemy
Białka ubijamy na pianę i dodajemy ostrożnie do całości - mieszamy
Masę przelewamy do foremki wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia
Na wierzch wykładamy pokrojone jabłka posypane cynamonem
Posypałam jeszcze kruszonką do której dodałam wiórek kokosowych
Piekłam w temp. 180 stopni C przez 40- 50 min. ( w prodiżu też się udaje), sprawdzać patyczkiem.
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo olej, ucieramy
Dolewamy mleko, dosypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem - miksujemy
Białka ubijamy na pianę i dodajemy ostrożnie do całości - mieszamy
Masę przelewamy do foremki wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia
Na wierzch wykładamy pokrojone jabłka posypane cynamonem
Posypałam jeszcze kruszonką do której dodałam wiórek kokosowych
Piekłam w temp. 180 stopni C przez 40- 50 min. ( w prodiżu też się udaje), sprawdzać patyczkiem.