Przygotowanie:
W misce wymieszać mleko kokosowe, nasiona chia, wiórki koksowe, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Dobrze połączyć i odstawić na minimum 30 minut.
Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny lub pozostawić na noc.
Morele umyć, usunąć pestki i pokroić w ćwiartki. Owoce podsmażyć na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut na średnim ogniu. Dodać cynamon i odrobinę syropu klonowego do smaku i jeszcze chwilę poddusić. Przestudzić.
Morelę wyłożyć na dno miseczki, na nie pudding chia. Podawać mocno schłodzone.
W misce wymieszać mleko kokosowe, nasiona chia, wiórki koksowe, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Dobrze połączyć i odstawić na minimum 30 minut.
Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny lub pozostawić na noc.
Morele umyć, usunąć pestki i pokroić w ćwiartki. Owoce podsmażyć na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut na średnim ogniu. Dodać cynamon i odrobinę syropu klonowego do smaku i jeszcze chwilę poddusić. Przestudzić.
Morelę wyłożyć na dno miseczki, na nie pudding chia. Podawać mocno schłodzone.