Wykonanie:
Do miski przekładamy serek, mąkę, cukier, szczyptę soli oraz żółtko białka. Całość wyrabiamy aż powstanie ciasto o jednolitej konsystencji.
Rabarbar myjemy i obieramy. Kroimy w niewielkie kawałki i wrzucamy do miski. Rabarbar łączymy z cukrem, mąką ziemniaczaną, szczyptą cynamonu i kardamonu.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm i przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną silikonową matą lub papierem do pieczenia. Na środek ciasta wykładamy rabarbar pozostawiając ok. 4 - 5 cm wolnego brzegu. Wierzch rabarbaru opcjonalnie można skropić odrobiną soku z cytryny. Brzegi ciasta składamy dokładnie do środka. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym białkiem.
Ciasto wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40-50 minut.
Smacznego :)
- Lato / wakacje
0 komentarzy
Rustykalna tarta twarogowa z rabarbarem - zachwyca wyglądem [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.