Opis wykonania:
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie równe porcje i włożyć na 30 minut do zamrażalki. Po tym czasie ciasto zetrzeć na dużym oczku tarki na wyłożoną papierem formę. Ciasto pieczemy przez 20 minut w 180C.
W międzyczasie ubijamy śmietany z cukrem na puszysta masę, dodajemy budyń dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy z masą. Wylewamy na podpieczony spód układamy owoce i trzemy pozostałe ciasto. Pieczemy 50 minut w 180C.
Po upieczeniu ciasto powinno pozostać w zamkniętym piekarniku przez 2 godziny w przeciwnym wypadku może opaść.
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie równe porcje i włożyć na 30 minut do zamrażalki. Po tym czasie ciasto zetrzeć na dużym oczku tarki na wyłożoną papierem formę. Ciasto pieczemy przez 20 minut w 180C.
W międzyczasie ubijamy śmietany z cukrem na puszysta masę, dodajemy budyń dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy z masą. Wylewamy na podpieczony spód układamy owoce i trzemy pozostałe ciasto. Pieczemy 50 minut w 180C.
Po upieczeniu ciasto powinno pozostać w zamkniętym piekarniku przez 2 godziny w przeciwnym wypadku może opaść.