Przygotowanie ciasta:
Białka ubić na pianę, dodać stopniowo cukier i po 1 żółtku
Dodać kakao, mąkę i proszek -wymieszać ostrożnie
Upiec ciasto w temp.180-190 stopni C przez około 35-40 min.
Przygotowanie kremu:
W połowie mleka rozmieszać żółtka, mąki , cukier
Resztę mleka zagotować i wlać na wrzątek to w którym rozmieszano żółtka, cukier i mąki
Mieszając ugotować budyń, wystudzić
Palmę ucierać i dodawać stopniowo budyń- ma powstać puszysta masa
Krem dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao
Ciasto po przestudzeniu również dzielimy na 2 części
Można je nasączyć kawą z odrobiną alkoholu
Nasączony biszkopt smarujemy białym kremem, potem na to rozsmarowujemy dżem
Przykrywamy drugą częścią ciasta , nasączamy ją również
Rozsmarowujemy na wierzchu krem kakaowy
Całość posypujemy rodzynkami namoczonymi wcześniej w alkoholu (trzeba je osączyć)
Jeśli mamy dobrą czekoladę to ścieramy ją jeszcze na wierzch ciasta.