Przygotowanie :
Biszkopt kroimy na dwie części
Przygotowujemy syrop do nasączenia ciasta:
6 łyżek rozpuszczalnej kawy rozpuszczamy w około 500 ml przegotowanej , lekko posłodzonej wodzie, dodajemy około 100 ml alkoholu
Przygotowujemy krem do przełożenia biszkoptu :
3 serki mascarpone po 250 gram
szklanka śmietany tortowej 36 %
około 3 łyżek cukru pudru
Biszkopt kroimy na dwie części
Przygotowujemy syrop do nasączenia ciasta:
6 łyżek rozpuszczalnej kawy rozpuszczamy w około 500 ml przegotowanej , lekko posłodzonej wodzie, dodajemy około 100 ml alkoholu
Przygotowujemy krem do przełożenia biszkoptu :
3 serki mascarpone po 250 gram
szklanka śmietany tortowej 36 %
około 3 łyżek cukru pudru
- Ubijamy śmietanę z cukrem , dodajemy kolejne opakowania serków, ubijamy na jednolitą masę
- Pierwszą część biszkoptu nasączamy równomiernie syropem z kawą, rozsmarowujemy połowę kremu serowo - śmietankowego, posypujemy startą czekoladą
- Przykrywamy drugą częścią ciasta ( też należy je nasączyć) i rozsmarowujemy pozostały krem, posypujemy wierzch startą czekoladą. Można prawdziwą kawą.
Gotowe.