Przygotowanie:
Owoce awokado wydrążyć z pestki bardzo delikatnie by go nie uszkodzić. Obrać ze skórki i przełożyć do naczynia z sokiem cytrynowym. Rozłożyć folię spożywczą na drewnianej desce, następnie nożem do filetowania ryb pokroić bardzo cienkie plastry awokado układając je na folii tak by plastry nachodziły na siebie.
Przesmarowujemy ułożone plastry kolejną dawką soku z cytryny i przykrywamy na czas przygotowania kremowego farszu drugim kawałkiem folii spożywczej. Serek przekładamy do naczynia, jabłko oieramy i kroimy na bardzo drobną kosteczkę, resztę awokado, które podczas krojenia się uszkodziły, bądź zostały nam końcówki, również kroimy na drobną kostkę, wszystko doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do połączenia się składników.
Zdejmujemy folię spożywczą z ułożonego awokado i nakładamy kremowo jabłkowy farsz. Zawijamy farsz w roladce, smarujemy wierzch cytryną i owijamy w folię. Chłodzimy w lodówce około 40 minut do godziny, następnie ostrym nożem kroimy rolki, dekorujemy je limonką oraz listkiem pietruszki i podajemy jako zimną przystawkę.
Smacznego!