Przygotowanie:
Owoce umyć i obrać. Pomarańcz wyfiletować, mango i banana pokroić w paski a truskawki w talarki. Papier ryżowy namoczyć przez chwilkę w ciepłej wodzie i rozłożyć płasko na czystej powierzchni. Na papier wykładać kawałki owoców i składać jak kopertę.
Przygotowanie sosu z białej czekolady:
Czekoladę połamać i umieścić w szklanej misce. Śmietankę doprowadzić do wrzenia z rozciętą na pół laską wanilii. Usunąć wanilię i wlać gorącą śmietankę do czekolady cały czas mieszając aż czekolada się rozpuści.
Dodać skórkę z cytryny i wszystko dokładnie wymieszać.
Sajgonki podawać z sosem czekoladowym lub nim polane. Osobiście uważam że lepiej się je je jeżeli sos jest w miseczce. Do dekoracji użyłam beziki.
Smacznego! :)