Przygotowanie:
Spód:
Do garnka z wodą wstawiamy słoik z nutellą i mieszamy, aż będzie rzadkie. Sucharki wrzucamy do miski i kruszymy na małe kawałeczki. Płynną nutellą zalewamy sucharki i całość miksujemy, aż składniki dobrze się wymieszają. Do tortownicy przelewamy całą masę i wygładzamy. Wkładamy tortownicę do zamrażarki, aby schłodzić spód.
Środek:
0,5 l śmietany 30% wlewamy do naczynia. Dodajemy 3 łyżki cukru pudru i ubijamy śmietanę na gęsto. Na koniec dodajemy 3 śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy 0,5 kg zmielonego twarogu i dokładnie mieszamy. Wykładamy na schłodzony i utwardzony spód.
Góra:
Do garnka przelewamy kompot z wiśni i uzupełniamy do pełnego 1l wodą. Całość podgrzewamy. Nie doprowadzamy do wrzenia. Wiśnie z kompotu rozkładamy na pozostałe warstwy. Galaretki wrzucamy do gorącego kompotu i rozrabiam. Zostawiamy przygotowane galaretki do ostygnięcia. Kiedy zacznie tężeć wylewamy na pozostałą część ciasta i wkładamy do całkowitego stężenia do lodówki.
MAŁA RADA: Zacznij od warstwy górnej, aby w czasie robienia reszty, galaretka mogła zastygnąć.