Piekarnik nagrzać na 160 stopni C. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia wyjmując jego nadmiar poza obręcz tortownicy. Masło oraz cukier umieścić w misce i za pomocą miksera utrzeć na gładką i kremową masę. Ciągle mieszając na niskich obrotach do masy maślanej zacząć dodawać po kolei jajka, następnie mielone migdały i na końcu mąkę. Wszystko wymieszać do połączenia się składników.
Pół ciasta wyłożyć na dno przygotowanej wcześniej tortownicy i przykryć połową gruszek i połową posiekanej czekolady a następnie pozostałą częścią ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjąć tortownicę i na cieście ułożyć pozostałe gruszki oraz czekoladę i wstawić ponownie do piekarnika na około 40 minut. Ciasto po upieczeniu odstawić do wystygnięcia po czym wyjąć z formy.
Smacznego:)
- Przepisy
0 komentarzy
Ciasto z gruszką, czekoladą i kardamonem! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.