Wykonanie:
W dużej misce zmieszać mąkę migdałową, cukier puder oraz kakao. Dodać 75 g nieubitych białek, wymieszać. Odstawić. W misie miksera ubić kolejne 75g białek wraz z mąką ziemniaczaną. W tym samym czasie zmieszać granulowany cukier oraz wodę. Gotować aż do uzyskania konsystencji syropu. Ściągnąć z ognia i powoli wlać syrop do ubitych białek, nie przerywając ubijania. Ubić na sztywno.
Ubitą bezę zmieszać delikatnie z masą migdałową. Napełnić rękaw cukierniczy, na wyłożoną papierem do pieczenia blachę lub matę do makaronów wyciskać makaroniki o wielkości 2,5 – 3 cm. Odstawić na 45-60 minut by makaroniki się wysuszyły. Na ich powierzchni powinna utworzyć się skorupka, która nie będzie kleić się do palca.
Piekarnik rozgrzać do 160°C. Gdy makarony wyschną piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 15 minut. Pozostawić na blaszce do ostudzenia.
nadzienie oraz złożenie:
Mascarpone, śmietankę kokosową oraz mleko skondensowane dokładnie wymieszać. Ostudzone makaroniki przekładać masą z mascarpone.
Smacznego!
- Przepisy
0 komentarzy
Makarony Czekoladowe! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.