Przygotowanie:
Oreo kruszymy na drobne kawałki w garnuszku i blendujemy do otrzymania masy o konsystencji
mokrego piasku dodajemy masło i mieszamy.
Formę do tarty o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wyrównać, wygładzić i dokładnie, ściśle wgnieść w dno i boki formy. Schłodzić przez 30 minut w lodówce.
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody, odstawić.
W garnuszku umieścić truskawki, cukier. Zmiksować blenderem na puree. Do sosu dodać
żelatynę, dobrze wymieszać, by się całkowicie rozpuściła. Wystudzić do temperatury pokojowej.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Następnie dodajemy sos truskawkowego, delikatnie mieszając. Masę truskawkową wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Smacznego! :)
Smacznego! :)