Przystępujemy do robienia kremu budyniowego. Możemy przygotować go już kilka godzin wcześniej i
włożyć do lodówki. 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją.
Miękkie masło/margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej przestudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.
Przygotowujemy ciasto. Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, jajko, masło (w temperaturze pokojowej) i proszek do pieczenia. Wyrabiamy. Ciastem obklejamy formę i nakłuwamy widelcem.
Pieczemy w 180 stopniach, przez ok 20-25 minut, sprawdzając w trakcie czy jest już gotowa.
Na przestudzone ciasto wykładamy owoce (u mnie banany, mandarynki i kiwi) i dekorujemy kremem.
Smacznego! :)
- Przepisy
0 komentarzy
Tarta z owocami i kremem budyniowym! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.