Wykonanie:
spód:
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. W misie miksera umieścić składniki na spód, dokładnie zmieszać. Formę o średnicy 20 cm wysmarować tłuszczem. W spód wgnieść ciasto. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut.
sernik:
Piekarnik rozgrzać do temperatury 160°C. W misie miksera umieścić ser, cukier, jaja, mąkę ziemniaczaną oraz cukier z wanilią. Zmiksować. W osobnej misie umieścić jagody, miksować aż do uzyskania konsystencji musu. Do masy serowej dodać mus jagodowy, dokładnie wymieszać. Masę jagodową wylać na podpieczony wcześniej spód. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45-55 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty na całej powierzchni i sprężysty podczas dotykania. Wystudzić w piekarniku, następnie schłodzić w lodówce.
krem:
Mascarpone zmieszać z cukrem. Rozrzedzać śmietanką aż do uzyskania nieco lżejszej konsystencji. Krem równo rozprowadzić na serniku. Udekorować mrożonymi jagodami.
Smacznego!
- Przepisy
0 komentarzy
Jeden z najsmaczniejszych - sernik jagodowy! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.