Krakersy pokrusz. Roztop masło. Wymieszaj krakersy, płynne masło i cynamon. Wyłóż masą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Ser zmiksuj na gładką masę i cały czas mieszając dodaj cukier waniliowy i cukier trzcinowy, następnie śmietanę, jajka i mąkę.
Pracuj robotem, aż powstanie gładka masa. Połowę z niej przełóż na krakersowy spód. Drugą połowę podziel na mniejsze części ( u mnie 4 - następnie wymieszałam każdą z nich z innym barwnikiem - zielonym, czerwonym, zielonym i niebieskim). Wykładaj po łyżce masy z każdego koloru na pierwszą część masy, aż cała zostanie przykryta.
Do tworzenia wzorków można użyć wykałaczki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 45 minut. Po upieczeniu studź w nagrzanym piekarniku. Potem przechowywać sernik w lodówce.
Smacznego! :)