Wykonanie:
ciastka:
Preheat the oven to 175°C.W misie miksera masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka, ekstrakt waniliowy, mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksować aż do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć na stolnicę, wyrabiać podsypując mąką aż ciasto przestanie się kleić.
Rozwałkować ciasto na grubość 6 mm. Wykrawać ulubione kształty. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Wyciągnąć z piekarnika i pozostawić na blaszce jeszcze przez kilka minut. Wystudzić na kratce.
lukier oraz złożenie:
Zmieszać cukier puder, mleko, ekstrakt waniliowy oraz barwnik. Ozdobić połowę ciastek lukrem według własnej fantazji. Odstawić do zastygnięcia. Na pozostałą połowę ciastek nakładać po łyżeczce powideł, przykryć polukrowanymi ciastkami.
Smacznego!