Ciasto:
1/2 szkl. mleka
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 50 g)
1 jajko
2/3 szkl. cukru
1/4 szkl. oleju np. rzepakowego
1/2 szkl. śmietany 12%-18%
1 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
Masa budyniowa:
1/2 l mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią lub opakowanie cukru wanilinowego
1/2 - 3/4 szkl. cukru
200 g miękkiej margaryny
Masa owocowa:
1 galaretka truskawkowa
2 łyżki żelatyny
0,5 l truskawek świeżych lub mrożonych
200-250 ml wody