Przepis:
muffiny:
1. Rozgrzać piekarnik do 180°C.Wyłożyć formę na muffiny papilotkami.
2. W dużej misce zmieszać kakao, proszek do pieczenia i sodę.
3. W misie miksera masło utrzeć z cukrami, jajkami i likierem Cherry.
4. Mokre składniki zmieszać z suchymi.
5. Napełnić formę do 2/3 wysokości.
6. Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20 minut, do tzw. ‘suchego patyczka’.
7. Wystudzić kompletnie.
krem:
1. Mascarpone zmieszać z cukrem.
2. Rozrzedzać śmietanką aż do uzyskania nieco lżejszej konsystencji.
3. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego.
4. Krem wyciskać na babeczki, formując stożki.
5. Udekorować wiśniami koktajlowymi.
Smacznego!