Zaczynamy od umycia i osuszenia skrzydełek, następnie odcinamy od nich lotki. Przekładamy do miski i nacieramy niedużą ilością soli.
W garnku rozpuszczamy masło z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Kiedy się zagotuje zdejmujemy z ognia. Dodajemy cukier i mieszamy, aż prawie cały się rozpuści. Następnie dodajemy miód, koncentrat pomidorowy, sos tabasco, paprykę słodką i pieprz cayenne. Wszystko dokładnie mieszamy. Kiedy sos jest przestudzony dodajemy go do skrzydełek i mieszamy, aż wszystkie będą w nim dokładnie obtoczone. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinkę.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C - góra-dół. Skrzydełka przedkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy jakieś 45 minut. W połowie pieczenia przewracamy je na drugą stronę. Skrzydełka będą mocno zrumienione przez karmelizujący się cukier.
Smacznego!