Przygotowanie :
Żółtka oddzielamy od białek i razem ze szklanką cukru i ucieramy na tzw. puch.
Dodajemy stopniowo olej, cały czas miksujemy na średnich obrotach.
Następnie dodajemy stopniowo jogurt, potem serek i miksujemy
Proszek budyniowy, proszek do pieczenia przesiewamy do masy i miksujemy
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy z masą serową.
Dno tortownicy o śr. 24 cm wykładamy biszkoptami, wylewamy masę. Pieczemy w temp. 180*C przez ok. 50-60 min. Wierzch ciasta powinien być zarumieniony.
Po upieczeniu ciasto zostawiamy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, aż do całkowitego wystudzenia. Następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Polewamy przygotowaną polewą z tężejącego soku z wiśni.