Wszystkie składniki zmiksować w food procesorze. Kwadratową foremkę o wymiarach 18x18 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód foremki wsypać masę. Wyrównać (grzbietem łyżki). Schłodzić w lodówce przez ok. 30 min.
Daktyle zalać letnią wodą na ok. 20 min. Do food procesora dodać odsączone daktyle, mleko kokosowe. Zmiksować. Dodać olej kokosowy i sól. Zmiksować do gładkiej aksamitnej konsystencji. Masę przełożyć na warstwę orzechową. Wyrównać za pomącą szpatułki. Schłodzić w lodówce na ok. 30-40 min.
Wszystkie składniki zmiksować w food procesorze. Przełożyć na warstwę karmelową. Schłodzić w lodówce na ok. 20 min. Schłodzone ciasto pokroić na niewielkie kawałki. Podawać z kwaśnymi owocami. Smacznego.