Przepis:
Zaczynamy od przygotowania spodu tarty. Wszystkie składniki włożyć do malaksera i zmiksować na mokry piasek. Najpierw lepiej dodać mniej masła (50 g) i sprawdzić czy masa daje się formować w palcach. Jeżeli jednak nadal bardzo się kruszy dodać pozostałe 10 g masła.
Przygotować formę do flanu (trochę wyższa niż do tarty) o średnicy 25 cm, z wyjmowanym dnem. Wysmarować ją masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wcisnąć w dno i boki formy (fot.1). Schłodzić, do momentu przygotowania nadzienia.
Serek Mascarpone włożyć do misy miksera i zmiksować z połową płynnej masy kajmakowej (lub dulce de leche) do uzyskania pełnej gładkości. Dodać roztopioną czekoladę i nadal miksować do połączenia składników. 2 batoniki Snickers posiekać na drobniutkie, 2-3 mm kawałki (kosteczki) (fot.2). Dodać do masy i wymieszać. Gotową masę wyłożyć na schłodzony spód. Wstawić do lodówki do momentu zgęstnienia kremu, najlepiej na całą noc.
Następnego dnia śmietanę kremówkę ubić, wyłożyć na tartę wyjętą z lodówki (fot.3) i wyrównać. Ostatniego Snickersa posiekać i posypać na wierzchu ubitej śmietany. Pozostałą część masy kajmakowej rozprowadzić fantazyjnie na wierzchu tarty. Schłodzić.
Przechowywać w lodówce.