Składniki:
Biszkopt jasny:
3 jaja
3 łyżki cukru
1/2 szk. mąki
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Biszkopt kakaowy:
3 jaja
3 łyżki. cukru
1/3 szk. mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kopiasta łyżka kakao
Wkładka sernikowa:
600 g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego
200 g cukru pudru
1 budyń waniliowy
5 jajek
150 g margaryny
Masa budyniowa:
600 ml mleka
2 budynie waniliowe
1 cukier waniliowy
4-5 łyżek cukru
200 g margaryny
Masa truskawkowa:
800 g truskawek (mogą być mrożone)
2 galaretki truskawkowe
1 łyżeczka żelatyny
Poncz:
250 ml wody
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki cukru